Mariëlle van Doorn

Roermond & Valkenswaard

Orthopedagoog Generalist NVO, BIG geregistreerd

Mijn naam is Mariëlle van Doorn. Ik werk sinds 1 november 2021 binnen de Praktijk de Roos als Orthopedagoog generalist in de functie van behandelaar.

Mijn specialiteiten naast het geven van generalistische behandeling zijn trauma en gehechtheid.

Hoewel mijn docenten niet begrepen wat ik met mijn zwaar bèta-pakket kwam doen heb ik toch doorgezet in mijn droom om een verschil te kunnen maken voor een kind. Binnen de jeugdzorg in de residentiele en ambulante tak heb ik meerdere vormen van hulp mogen uitvoeren. Het werd mij ook steeds duidelijker dat het kind nooit los gezien kan worden van zijn gezin of van de mensen die voor hem of haar ertoe doen. Maar ook dat wij binnen ons vak nog veel stappen te gaan hebben en dat wij het niet in ons eentje kunnen. 

We hebben heel hard het kind, die jongere en de voor hen belangrijke mensen nodig om samen dat verschil überhaupt te kunnen maken. Wat mij steeds weer blijft verbazen en positieve energie geeft zijn de krachten, de competenties en de kennis die kinderen en jongeren in de sessies mij tonen. Dit is ongekend en maakt mij bescheiden. Want ik mag een stukje meelopen en niet ik maar die jongere, dat kind zélf of samen met ouders of verzorgers zij maken het verschil. Het doet mij steeds weer goed te weten hoe rijk ik ben dit vak te mogen uitoefenen.

Ik zie er naar uit jou, jullie te ontmoeten, hartelijke groet, Mariëlle