Anniek van Welbergen

Hoi! Ik ben Anniek van Welbergen en werk sinds 2018 als orthopedagoog bij Praktijk de Roos en sinds begin 2023 volg ik de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist.

In mijn werk betrek ik de gehele context om de hulpvrager heen en kijk samen hoe diegene zich binnen en met behulp van die context optimaal kan ontwikkelen binnen zijn of haar mogelijkheden.

Buiten mijn werk breng ik mijn vrije tijd graag door met vrienden en familie. Graag tot ziens!

Manon Evers

Mijn naam is Manon Evers en ik werk als behandelaar en behandelcoördinator. 

Omdat ik betrokken ben bij de aanmeldingen betekent dit dat als jullie bellen, mij wellicht aan de telefoon krijgen. Ik geef behandeling aan kinderen, jeugdigen en hun ouders of verzorgers. Ieder mens is uniek en iedereen heeft iets anders nodig. Ik vind het belangrijk om een betrokken en open sfeer te creëren, waarbij jullie je gezien, gehoord en welkom voelen.

Michelle Pellegrims

Mijn naam is Michelle Pellegrims en ik ben psychomotorisch therapeut. Als psychomotorisch vaktherapeut is het specialisme dat we bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten inzetten als middel om gedrag te veranderen/verminderen. Het allermooiste vind ik dat het ‘ervaren’ en ‘doen’ centraal staan. 

Yvonne klein

Yvonne Leenders

Ik ben Yvonne Leenders en werk sinds 1989 in verschillende functies binnen de jeugdhulpverlening.
Ik ben een enthousiaste systemisch en oplossingsgericht geschoold werker. Sinds 1 september 2023 ben ik binnen onze praktijk werkzaam als systeem therapeutisch werker.                      

Ik ga graag samen met het gezin op zoek naar de aanwezige positieve krachten, hoe het gezin onderlinge relaties kan versterken en zijn eigen oplossingen kan vinden.
Dit doe ik in nauwe samenwerking  met mijn collega’s.                                      Mocht u mij tegenkomen bij De Roos, vraag me gerust meer over wie ik ben.

Anne de Jong

Mijn naam is Anne en ik werk bij de Roos als psycholoog.

Ik werk regelmatig met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, maar mijn hart ligt in de ACT-methodiek (acceptance and commitment therapy). Tijdens trajecten kom ik graag ook eens bij je thuis of op school; in deze omgevingen willen we samen naar verbetering toe werken. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

In mijn vrije tijd heb ik de neiging om heel lang naar Netflix te kijken of probeer ik gezond te doen en te gaan wandelen.

Nathalie klein

Nathalie Jansen

Ik ben Nathalie Jansen en heb de studie creatieve therapie gevolgd. Ik ben ruim 25 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening en ben gedreven en enthousiast.

Elise Went

Mijn naam is Elise Went en ik ben Regiebehandelaar en Psychotherapeut. Tevens ben ik Orthopedagoog, GZ-psycholoog en Cognitief gedragstherapeut. Als regiebehandelaar houd ik overzicht over de behandelingen en kun je mij bij de intakes tegenkomen. Ik doe ook eigen therapieën en werk als behandelaar systemisch en cliëntgericht. Ik vind het altijd weer leuk om te zien hoe kinderen, jongeren en ouders zich verder kunnen ontwikkelen en kunnen groeien.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met gezellige activiteiten met familie en vrienden.

De Roos  team placeholder Tekengebied 1 kopie

Annemieke Schroën - Verkoulen

Ik ben Annemieke Schroën-Verkoulen, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik werk sinds 2007 als orthopedagoog en heb heel lang in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt. De afgelopen 10 jaar als regiebehandelaar voor kinderen en jeugdigen met een ontwikkelingsachterstand op verschillende domeinen. Ik werk vanuit een brede, systemische invalshoek en ga uitdagingen graag samen aan. Ik vind het belangrijk om vanuit vertrouwen en veiligheid te kunnen werken en de ander in zijn kracht te zetten.

In mijn vrije tijd ga ik graag op pad, zowel met mijn gezin als met vrienden en ik hou ervan om buiten bezig te zijn, in onze tuin of wandelend in de natuur.

Ellen Dings

Ik ben Ellen Dings en ik ben Administrateur en ben verantwoordelijk voor de boekhouding en financieen. Mijn taak bij de Roos is voornamelijk het zorgdragen voor de juiste beweging van beschikkingen en geldstromen.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn partner naast dat ik actief ben in zingen bij koren. Blij maak je mij met een gezellig diner, een goede film of een avondje theaterbezoek.

Foto Roland 600x400

Roland Derks

Ik ben Roland Derks. Ongeveer 20 jaar geleden is Praktijk de Roos begonnen als een kleine zelfstandige praktijk voor kinderen, jeugdigen en ouders/ opvoeders. Langzaamaan zijn we uitgegroeid tot een praktijk met meerdere vestigingen in Midden-Limburg, Noord-Limburg en regio Eindhoven. Ik ben erg trots dat ik leiding en sturing mag geven aan zo'n inspirerende praktijk met zeer gedreven professionals.

Als Orthopedagoog Generalist maak ik soms ook deel uit van behandelingen waarbij ik de focus heb op het kind en (gezins)systeem en -dynamieken. Ik kijk naar wat er in de samenleving leeft, maar ook bij kinderen en jeugdigen. Persoonlijk contact en creativiteit staan bij mij hoog in het vaandel.

In mijn vrijetijd bezoek ik graag kunstexposities, houd ik van (kunst)schilderen en ga ik op pad in de natuur om te wandelen.

Lianne de Groot

Ik ben van oorsprong orthopedagoog en het contextuele gedachtengoed in systemisch werken en kijken naar mensen past mij als een jas. Dit in combinatie met therapeutisch werken waarin de basisgedachte “op een flexibele en concrete manier leren omgaan met obstakels in het leven” centraal staat, zodat echt belangrijke waarden niet geblokkeerd worden of verloren gaan, typeert grotendeels mijn grondhouding als professional.

Verder richt ik me sinds enige tijd ook op kwaliteit en beleid waarin ik me graag laat beïnvloeden door de vraag van de client als grondslag waarop de hulpverlening plaatsvindt.

Charlotte 1

Charlotte van Herel

Ik ben Charlotte van Herel. Mijn functie is Facilitair Manager. Ik ben verantwoordelijk voor de ondersteunende zaken voor de Praktijk zoals de schoonmaak, inrichting, documentbeheer en verschillende projecten.

Privé zing ik in een koor en werk ik graag in onze tuin. Ik houd van koken en gezellig eten met vrienden. 

Mariëlle van Doorn

Mijn naam is Mariëlle van Doorn. Ik werk sinds 1 november 2021 binnen de Praktijk de Roos als Orthopedagoog generalist in de functie van behandelaar.

Mijn specialiteiten naast het geven van generalistische behandeling zijn trauma en gehechtheid.

Hoewel mijn docenten niet begrepen wat ik met mijn zwaar bèta-pakket kwam doen heb ik toch doorgezet in mijn droom om een verschil te kunnen maken voor een kind. Binnen de jeugdzorg in de residentiele en ambulante tak heb ik meerdere vormen van hulp mogen uitvoeren. Het werd mij ook steeds duidelijker dat het kind nooit los gezien kan worden van zijn gezin of van de mensen die voor hem of haar ertoe doen. Maar ook dat wij binnen ons vak nog veel stappen te gaan hebben en dat wij het niet in ons eentje kunnen. 

Iris klein

Iris Dekkers Los

Ik ben Iris en woon in Roermond. Ik volg de de 3 jarige BBL-opleiding “Maatschappelijk werk met het uitstroomprofiel ervaringsdeskundige” . Je zult me af en toe ontmoeten samen met je behandelaar.

Tess klein

Tess Driessen

Ik ben Tess en ik loop sinds begin september 2023 stage bij De Roos.            Deze stage is onderdeel van de master Pedagogische Wetenschappen, welke ik volg aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik zal naast mijn stage ook aan de slag gaan met mijn scriptie en vakken volgen zoals Diagnostiek en Coaching.

Ik vind spellen, winkelen en koken leuk. Verder ga ik graag wandelen en ben ik in de sportschool te vinden om te fitnessen.

 

 

Bellinda klein

Bellinda Janssens

Mijn naam is Bellinda Janssens. Ik ben facilitair medewerker en ontvang je op de Deemselstraat in Roermond met een kopje koffie of thee of een glaasje limonade. In Valkenswaard draag ik zorg voor de schoonmaak.

Wilma Tobben

Ik ben Wilma Tobben.

Ik ben sinds 2019 werkzaam in de Kinder- Jeugdpraktijk de Roos als facilitair medewerkster op de Minderbroedersingel in Roermond.

In mijn vrije tijd ga ik graag reizen en wandelen.  Ik ben een echte muziekliefhebber en ga graag optredens bezoeken.

Ik heb 2 volwassen dochters en 5 kleinkinderen, waar ik vaak leuke dingen mee onderneem.

Anita Theodore

Ik ben Anita Theodore en ik ben administratief medewerker bij Praktijk de Roos. Ik ben medeverantwoordelijk voor het bijhouden van dossiers/ het aanvragen van beschikkingen/ het plaatsen van bestellingen en nog diverse andere werkzaamheden.

Ik ben enorm gek op Science Fiction/fantasy boeken en series. Ook onderneem ik graag leuke dingen met mijn kindjes.   

Robin Geurts - van Duren

Orthopedagoog-generalist en systeemtherapeut i.o.

  Mijn naam is Robin en ik ben sinds 2015 werkzaam bij Kinder – en Jeugdpraktijk de Roos in diverse functies, momenteel in de functie van regiebehandelaar. Ik woon samen met mijn partner, ons zoontje en ons hondje en ben momenteel in verwachting van een 2e wondertje namelijk ons dochtertje.

  Binnen praktijk de Roos sta ik graag klaar voor alle cliënten, hun naasten en mijn collega’s.

  Ieder gezin en persoon is uniek en ik zie het dan ook als een uitdaging om samen met hen te ontdekken hoe zij zijn gevormd, wat belangrijk voor hen is en waar de krachten en kansen liggen.

  Binnen het werk zijn mijn specialiteiten: Systeemtherapie, EMDR (enkelvoudig trauma), ACT, CGT, (handelingsgerichte) diagnostiek

  Buiten de praktijk ben ik altijd wel te porren voor een lesje zumba, een wandeling in de natuur, een spelletje of een leuke serie.

  Lotte B

  Lotte Bosch

  Mijn naam is Lotte Bosch. Ik heb een aantal jaar gewerkt bij diverse hulpvormen. Van naschoolse dagbehandeling tot een trauma behandelgroep voor pubers. Waarbij ik heb gemerkt dat elke leeftijd zijn charmes heeft maar dat het nog belangrijker is om het systeem niet te vergeten. Ik heb expertise op het gebid van trauma en hechting.

  Jill Beckers - Vullings

  Mijn naam is Jill Beckers-Vullings.  Binnen praktijk de Roos ben ik werkzaam als behandelcoördinator en orthopedagoog. Als behandelcoördinator houd ik me o.a. bezig met het aanmeldproces. In mijn rol als orthopedagoog richt ik mij op zowel het uitvoeren van diagnostiek als behandeling bij kinderen en jongeren met uiteenlopende hulpvragen. Aanvullend voer ik ook oudergesprekken en systemische gesprekken.

  Onlangs heb ik me gespecialiseerd door het volgen van een opleiding gericht speltherapie. Ik vind het mooi dat er ook op een beeldende manier aandacht kan worden besteed aan de hulpvragen van kinderen en jongeren, in plaats van enkel middels taal. Daarnaast heb ik aanvullende cursussen gedaan op het gebied van Brainblocks, onderzoek bij autismespectrumstoornissen en gezinsdiagnostiek.

  In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn familie en vrienden, hou ik van wandelen en ga ik graag op reis.

  Foto Carmen 600x400

  Carmen Achten

  Ik ben Carmen Achten en ik ben werkzaam bij Praktijk De Roos als orthopedagoog en muziektherapeut. Tijdens mijn opleiding tot vaktherapeut heb ik de minor ‘levensloopbegeleiding bij autisme’ gevolgd en heb ik ervaren dat ik met deze doelgroep veel affiniteit heb. Gedurende mijn studie tot orthopedagoog heb ik de specialisaties ‘angst en stemming’ en ‘relationele ontwikkeling’ gevolgd. Binnen Praktijk De Roos voer ik diagnostiek en behandeling uit bij kinderen en jongeren en is het mijn ‘drive’ om ervoor te zorgen dat zij weer lekker in hun vel zitten. Tevens hecht ik waarde aan de samenwerking met ouders, waarbij de transfer naar de thuissituatie gemaakt kan worden en ouders zich in hun kracht voelen staan.

  In mijn vrije tijd kun je mij vinden in het bos met mijn wolfhond, achter de piano of in de fanfare van mijn dorp. Ook doe ik graag een goede work-out in de boksschool of sta ik samen met mijn vriend in de keuken heerlijke Italiaanse gerechten te koken.

   

  Miek van de Ven

  Mijn naam is Miek van de Ven en ik ben orthopedagoog bij Praktijk de Roos.

  Ik geniet ervan om te werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen hun krachten ontdekken en inzetten. Ik geloof dat verbinding voelen met elkaar en begrip hebben voor elkaar hierin van wezenlijk belang is. 

  In mijn vrije tijd geniet ik ervan om tijd door te brengen met mijn gezin en om leuke dingen te doen met vrienden.

  Shaza Abdelrahim

  Ik ben Shaza Abdelrahim en werkzaam als Facilitair medewerker in Reuver. Mijn hobby's zijn fotograferen en schilderen.

  Anneke 1

  Anneke Eijkelenboom

  Mijn naam is Anneke Eijkelenboom. Ik ben GZ-psycholoog/ regiebehandelaar en systeemtherapeut i.o.

  Mijn specialiteit naast generalistisch werken is Gezinsbehandeling.

  Graag loop ik een tijdje naast kinderen, jongeren en hun gezin mee, om ze te helpen hun eigen kracht weer terug te vinden.

  Buiten het werk besteed ik graag tijd met mijn gezin, familie en vrienden en ben actief bezig in de natuur.

  Nova 1

  Nova Kneppers

  Ik ben Nova en werk als orthopedagoog bij Praktijk de Roos. Naast de behandeling van kinderen, jongeren en hun systeem, voer ik ook diagnostisch onderzoek uit.

  Mijn interesses en ervaring liggen vooral in het generalistisch werken en bij het geven van opvoedondersteuning.

  In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie, vrienden en een goed boek.

  Anniek van Welbergen

  Orthopedagoog en behandelcoördinator

  Jill Vullings

  Orthopedagoog en behandelcoördinator

  Manon Evers

  Psycholoog en behandelcoördinator

  Miek van de Ven

  Orthopedagoog

  Anne de Jong

  Psycholoog en ambulant hulpverlener

  Ellen Dings

  Administrateur

  Anita Theodore

  Administratief medewerker

  Wilma Tobben

  Facilitair Medewerker

  Shaza Abdelrahim

  Facilitair Medewerker