Over ons

De Roos is in 2000 begonnen als een kleine hulpverleningspraktijk en is uitgegroeid tot een specialistische praktijk voor kinderen en jeugdigen (tot 18 jaar) met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen en voor ouders die vastlopen in de opvoeding. Bij ons werken Orthopedagogen, Psychologen en andere hulpverleners die kennis en ervaring hebben om u zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen. Wij zoeken voortdurend naar behandelmogelijkheden die werkzaam zijn. Samenwerking en contact met leerkrachten, scholen en andere hulpverleners staat bij ons hoog in het vaandel.

Naast behandeling, verrichten wij ook specialistisch (diagnostisch) onderzoek naar bijvoorbeeld gedrags- en scheidingsproblemen, de sociaal emotionele ontwikkeling, intelligentie en autisme. Specifieke trainingen voor het versterken van sociale vaardigheden, de weerbaarheid en faalangst worden ook binnen onze praktijk geboden. Daarnaast bieden wij een groepstherapie voor adolescenten en jongeren aan. Door overeenkomsten met gemeenten worden de kosten voor hulpverlening en diagnostisch onderzoek aan kinderen, jeugdigen en ouders/opvoeders vergoed. Vanuit de praktijk wordt ook veel belang gehecht aan een goede samenwerking met huisartsen, de gezinscoaches van Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Bureau Jeugdzorg (BJZ).

Onze kernwaarden

Persoonlijke aandacht

Wij, hechten binnen Kinder- en Jeugdhulp de Roos veel waarde aan persoonlijke aandacht. Iedereen die bij ons geholpen wordt is bekend en krijgt de persoonlijke aandacht die hoort bij een zorgvuldig hulpverleningstraject. Daarnaast heeft iedereen een vaste hulpverlener die alle ins en outs kent.

Iedereen is welkom

Wij wensen binnen de Roos geen onderscheid tussen mensen te maken. Wij hebben overeenkomsten met de gemeenten in zowel Midden- als Noord Limburg gesloten en vinden dat iedereen recht heeft op het ontvangen van hulpverlening.

Klein maar gespecialiseerd

Door de kleinschaligheid zijn wij in staat om onze cliƫnten te kennen en de beste hulpverlening te bieden die gewenst is. Wij hebben een klein team van deskundigen samengesteld die op ieder probleem kan inspringen en de krachten bij u als persoon en opvoeder kan bewerkstelligen.

Creativiteit

Wij zijn niet gebonden aan behandelprotocollen. De tevredenheid en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en opvoedkundige ontwikkelprocessen zijn voor ons het belangrijkste. Hierdoor hebben we creativiteit en creatieve werkvormen hoog in het vaandel staan.

Onze focus

Onze focus is gericht op snelle, werkzame, persoonlijke en deskundige gespecialiseerde jeugdhulpverlening. Daarnaast zijn we binnen ons team en samen met onze cliƫnten en collega's op zoek naar verbeterde methoden waardoor we onze hulp steeds meer kunnen verbeteren en afstemmen op de behoeften van kinderen, jeugdigen/ adolescenten, ouders en opvoeders.

Samenwerking

Wij vinden samenwerking met iedereen erg belangrijk. Binnen de opvoeding en met uw kinderen maar ook met leerkrachten, andere hulpverleners en betrokkenen. Het opzoeken van deze samenwerking staat centraal in onze visie en hoe wij tegen de hulpverlening en onze bedrijfsvoering aankijken.