Integratieve kindertherapie

Binnen Kinder- en Jeugdpraktijk de Roos worden diverse vormen van therapie gegeven. Zo ook Integratieve Kindertherapie, door onze collega Manon Jacobs. Hieronder vertelt zij meer over haar werk:

Integratieve Kindertherapie is een kortdurende, intensieve vorm van psychotherapie. Het kind staat centraal, niet de methode of de visie van de therapeut. Integratieve Kindertherapie gaat uit van de eigen kracht van het kind.
Eerst wordt onderzocht waar uw kind last van heeft. Thuis, op school of ergens anders. Samen kijken we wat uw kind zelf in huis heeft om dingen te veranderen of op te lossen. Het ene kind laat zijn probleem zien via spel, de ander vertelt wat er is, een ander wil graag tekenen. Ik werk met de binnenwereld van het kind. Afgestemd op de belevingswereld van het kind.
Verschillende gesprekstechnieken, visualisaties, spel of drama worden gebruikt om de krachten en kwaliteiten van het kind te versterken. Uw kind houdt er een extra goed gevoel aan over, want wat voelt nu prettiger dan te merken dat je -met een beetje begeleiding- zelf in staat bent je probleem op te lossen?

VOOR WIE?
Elke ouder maakt zich wel eens zorgen om zijn kind. Meestal komt dat door bepaald (veranderd) gedrag dat een kind laat zien. Vaak gaat dit weer vanzelf over.
Als dat niet het geval is en het lukt u niet uw kind zelf te helpen kan het belangrijk zijn hulp te zoeken.
Integratieve Kindertherapie kan helpend zijn bij onder andere de volgende problemen:
– pesten of gepest worden, of nog last hebben van een pestverleden.
– overmatige angsten.
– woedeaanvallen
– gebrek aan zelfvertrouwen of faalangst hebben.
– last hebben van de scheiding van hun ouders.
– erg stil zijn of juist erg druk.
– geen vrienden of vriendinnen hebben.
– veel boos zijn of vaak ruzie hebben.
– problemen hebben met aanpassen in de brugklas.
– rouw- of trauma-verwerking.

Wilt u meer informatie of wilt u iemand aanmelden,  neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel tijdens het telefonisch spreekuur.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuws