Deelname aan wetenschappenlijk onderzoek

In de periode van januari tot en met juni 2019 werkt Kinder- en Jeugdpraktijk de Roos samen met Universiteit Maastricht aan de verbetering van de toekomstig jeugdhulpverlening. Dit doen wij door het uitvoeren van een pilot onderzoek gericht op kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Tijdens dit onderzoek wordt gestreefd om de invloed van Theory of Mind (ToM) op het gedrag van kinderen in kaart te brengen. ToM is het vermogen om te beseffen dat andere personen gedachten in hun hoofd hebben die hun gedrag bepalen. Hierdoor is ToM een belangrijke factor binnen de sociale interactie en wellicht een voorspeller van gedrag. Het in kaart brengen van deze relatie levert informatie op die bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij de ondersteuning van kinderen die problemen ervaren in het leggen van sociaal contact, gedragsproblemen laten zien, of die niet lekker in hun vel lijken te zitten.
Als praktijk vinden wij het belangrijk dat onze cliƫnten naast het bijdragen aan een wetenschappelijk onderzoek, ook persoonlijk profijt hebben van hun deelname. Als ouder heeft u uiteraard vrijblijvend de keuze om wel of niet deel te nemen aan het onderzoek.

Met vriendelijke groet,

Het team van Kinder- en Jeugdpraktijk de Roos
Het onderzoeksteam van Universiteit Maastricht

Terug naar nieuws